Volg ons op social media:
Naar webshop >

Malaise bij Juliana duurt voort

08 Oktober 2023

Nadat de eerste twee wedstrijden verloren gingen moest Juliana de derde wedstrijd aantreden in Reek tegen Achilles. Juliana kon een overwinning goed gebruiken, maar Achilles deed er alles aan dit te voorkomen.

In de eerste helft had Juliana het iets betere van het spel, alhoewel het enige tijd duurde voor de eerste uitgespeelde mogelijkheid zich aandiende. Pas halverwege de eerste helft kwam er een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een goede en snelle combinatie aan de rechterkant werd vanaf de achterlijn goed teruggetrokken op de penalty stip. Daar werd de bal echter in vrije positie hoog over het doel gewerkt. Voor de rest speelde de westrijd zich vooral af op het middenveld en kregen beide ploegen wel een paar mogelijkheden maar geen grote kansen en werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Meteen in de 2e helft kreeg Juliana al de deksel op de neus. In een klutssituatie kreeg nr 8 Luuk Janssen de bal wat gelukkig mee, vervolgens draaide hij van zijn man weg om vervolgens iets los te laten wat het midden hield tussen een voorzet en een schot. Dit pakte heel goed uit omdat deze buiten bereik van de Juliana doelman in de verre hoek verdween. Hierna nam Juliana weer wat meer het heft in handen, maar bleef Achilles gevaarlijk in de omschakeling. Juliana hanteerde echter te veel de lange bal, die ook nog vaak onnauwkeurig was en door Achilles gemakkelijk verwerkt kon worden. Langzaam maar zeker verdween het vertrouwen bij Juliana, en bij het ingaan van de blessure tijd besliste Achilles de wedstrijd. Opnieuw was het Luuk Janssen die ditmaal aan het einde van een vlotte Achilles aanval de bal in het net kon werken. In het restant gebeurde er niets noemenswaardigs meer.

Wedstrijdstatistieken:
Achilles Reek – Juliana Mill 2-0 (rust: 0-0)
Scheidsrechter: J. Pennings
Toeschouwers: 110