Volg ons op social media:
Naar webshop >

Sharon houdt doel schoon tijdens (haar) laatste wedstrijd

31 Mei 2023

Voor de laatste keer trok ze op maandag 29 mei 2023 haar keepershandschoenen aan: de wedstrijd Achates Vrouwen 1 – Juliana Vrouwen 1 zou de laatste wedstrijd zijn in de voetbalcarrière van Sharon van Gemert. Het weloverwogen besluit van de doelvrouw, die een aantal jaren geleden het volleybal verruilde voor het voetbal, stond al enige tijd vast. Een besluit dat door haar teamgenoten op een positieve manier werd gesteund.

Het enige waarvoor Sharon zich deze ochtend om hoefde te draaien, was namelijk om het spandoek te bekijken dat haar teamgenoten achter haar doel hadden opgehangen: “als echte kampioen, het is je gegund, dit is pas stoppen op je hoogtepunt!” Met dat hoogtepunt werd natuurlijk verwezen naar het onlangs behaalde kampioenschap, waarin ook het aandeel van Sharon niet onbelicht mag blijven. Onder andere in de thuiswedstrijd tegen Vianen Vooruit hield ze haar team met knappe reddingen in de wedstrijd, en wat te denken van haar cruciale redding in de één tegen één situatie in de slotfase in Nistelrode bij een 1-2-voorsprong. Ze kreeg dit seizoen uiteindelijk minder doelpunten tegen dan dat ze wedstrijden speelde, in haar laatste wedstrijd zelfs geen.

Tijdens die laatste wedstrijd had haar collega aan de overkant het een stuk drukker. Juliana had geen medelijden met Achates, dat op Koningsdag in verliespunten zelfs nog gelijk stond met Juliana, maar nadien drie van de vier wedstrijden verloor. Tien keer moest de Ottersumse doelvrouw de bal uit het doel rapen. Renske en Cindy wisten ieder eenmaal te scoren. Suze scoorde tweemaal, maar de spits bleef zelfkritisch op jacht naar verbetering. Volgens haarzelf had ze nog veel meer kansen kunnen benutten. Zo veel als Sem bijvoorbeeld, die deze ochtend maar liefst zes doelpunten scoorde en daardoor ook nog seizoenstopscorer van Juliana Vrouwen 1 werd.

Na de wedstrijd werd Juliana Vrouwen 1 door Achates Vrouwen 1 gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap. Naast de ruime overwinning, trakteerden de Juliana Vrouwen zichzelf in Ottersum op een welbekende Ottersumse Heldro-ijs, waarna een toeristische route naar de McDonalds op het programma stond.

Foto’s van onze laatste competitiewedstrijd zijn er gemaakt door Peter Gommans, fotograaf van Achates, en hij heeft deze foto’s gedeeld op de facebookpagina van Achates: https://www.facebook.com/V.V.Achates/?locale=nl_NL Bedankt daarvoor!

Op vrijdag 9 juni 2023 gaan we nog een keer proosten op ons mooie seizoen. Dan vindt de kampioensreceptie plaats in de kantine van Juliana om 19.00 uur, waarbij iedereen van harte uitgenodigd is!