Volg ons op social media:
Naar webshop >

Start JVTC cursus

13 December 2022

Ook dit seizoen biedt Juliana weer een gratis trainerscursus aan voor beginnende trainers. Daar waar de vorige cursus werd georganiseerd door de KNVB, wordt deze nu gegeven door de Technische Commissie van Juliana zelf in de personen van Kevin Nabuurs en Jeroen Kremers. De Jeugd Voetbal Trainer Coach (JVTC) cursus is met name bedoeld voor de trainers van de JO8 t/m JO13-teams.

De focus ligt op het verantwoord omgaan met kinderen in hun voetballeerproces. De structuur van voetballen komt aan bod, evenals de drie werkgebieden van een trainer/coach: de teambegeleiding, de coaching tijdens wedstrijden en het maken van een training.

De JVTC cursus bestaat uit praktijk en theorie. Tijdens het praktijkgedeelte gaan we aan de slag met een oefengroep en tijdens het theoriegedeelte is er voldoende ruimte voor eigen inbreng. Er zullen ook enkele huiswerk-opdrachten moeten worden uitgevoerd.

De cursus bestaat uit drie cursusavonden. De eerste cursusavond was op 30 november jl. en telde 6 cursisten. De volgende twee avonden zullen in het voorjaar worden ingepland. Mocht je interesse hebben om deel te nemen, meld je dan aan via tcjeugd@julianamill.nl.