Volg ons op social media:
Naar webshop >

Tijdperk Berry ten einde

25 Oktober 2022

Bij de eerste kennismaking van Juliana met Berry deed hij Juliana nog pijn. Destijds stapte hij als 18-jarige in dienst van SES gedicideerd naar voren toen er bij een 0-0 stand in blessure tijd een penalty moest worden genomen. Deze schoot hij feilloos binnen waardoor SES er in extremis alsnog met de 3 punten van door ging. Niemand kon toen bevroeden dat hij een jaar later in dienst van Juliana een imposante carriere tegemoet zou gaan, en uit zou groeien tot het boegbeeld van Juliana.

Meer dan 500 officiele wedstrijden en vele doelpunten later, waaronder hele belangrijke, heeft hij als 40-jarige zijn lange carriere in Juliana 1 afgesloten. Al die jaren heeft hij een vaste plek weten te veroveren in Juliana 1, al heeft hij zich tussentijds bij een trainerswissel wel weer eens opnieuw moeten bewijzen. Daar waar zijn voetbal kwaliteiten op een enkel ogenblik misschien wel eens tekort schoten, wist hij dit altijd te compenseren met een enorme vechtlust, drive en winnaars mentaliteit. Hij ging zelf tot het uiterste, maar stimuleerde ook anderen om een stapje extra te doen.

Afgelopen zaterdag 22 oktober heeft hij het in een vriendschappelijke wedstrijd met topspelers waarmee hij tijdens zijn carriere gespeeld heeft opgenomen tegen het huidige Juliana 1. Ook hier liet hij zich nog een keer van zijn beste kant zien getuige de 4-3 overwinning. Zelf wist hij nog een penalty te verzilveren, zoals hij ook in zijn actieve loopbaan vaak heeft gedaan. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn waar het afscheid compleet werd gemaakt. Ik denk dat ik namens iedereen die Juliana een goed hart toe draagt spreek als ik zeg Berry bedankt en het ga je goed!