Volg ons op social media:
Naar webshop >

Voetbalgevecht in Beers eindigt onbeslist

12 Februari 2023

De laatste zondag voor de Carnaval ging Juliana op bezoek bij het Beerse HBV. De thuiswedstrijd was één van de betere wedstrijden dit seizoen van Juliana en geëindigd in een 4-1 overwinning. Ook deze middag ontspon zich weer een waar voetbalgevecht.

HBV begon fel aan de wedstrijd en door hoog druk te zetten drong het Juliana al meteen terug op eigen helft. Juliana had hier niet direct antwoord op en al in de 3e minuut kon HBV hiervan profiteren. De bal werd diep gespeeld en door niet ingrijpen in de Milsse defensie kon Jeroen Bardoel in stelling worden gebracht midden voor het doel. Deze liet vervolgens de Millse doelman met een harde schuiver kansloos. Het duurde even voordat Juliana hier een antwoord op had gevonden, maar bij de eerste de beste gevaarlijke aanval van Juliana viel al weer de gelijkmaker te noteren. Een aanvalsopzet over links eindigde iets rechts van het doel bij de geheel vrijstaande Bas Kremers die via  binnenkant paal nog binnen 10 minuten de stand weer gelijk trok. Hierna ontspon zich een waar voetbalgevecht waarbij beide ploegen met hoge intensiteit en inzet vol voor de overwinning gingen. Naarmate de eerste helft vorderde leek Juliana een licht overwicht te hebben, maar gescoord werd er niet meer.

Ook in de tweede helft bleef de inzet hoog. Beide ploegen bleven vol gaan voor de 3 punten, en dat leverde een boeiend gevecht op, niet met altijd even goed voetbal maar wel veel strijd en inzet. Beide ploegen legden veel fysiek in hun spel, zonder echt over de schreef te gaan. Het tempo in de hele wedstrijd bleef hoog, en tot de laatste minuut spannend. Ook de scheidsrechter speelde hierbij een prima rol, door zoveel mogelijk voetbal toe te laten. Door de gehele tweede helft kregen beiden goede kansen, maar intens verdedigen en goed keeperswerk zorgde er voor dat er geen doelpunten meer kwamen. De beste mogelijkheid kwam nog vlak voor tijd voor Juliana toen men alleen op de keeper af mocht gaan maar binnen de beruchte lijnen in de rug werd gelopen. In de daaropvolgende struikelpartij zag de scheidsrechter echter geen aanleiding om de bal op de stip te leggen, waardoor de wedstrijd onbeslist eindigde.

Wedstrijdstatistieken:
HBV – Juliana 1-1 (rust: 1-1)
Scheidsrechter: Kezer
Toeschouwers: 150

Doelpunten:
3′ 1-0: Jeroen Bardoel
9′ 1-1: Bas Kremers