Volg ons op social media:
Naar webshop >

Vrouwenafdeling Juliana beloont zichzelf met kampioenschap zevental

01 Mei 2024

Eén wedstrijd voor het einde van de competitie heeft Juliana Vrouwen 18+1, actief als zevental, zich op zondag 28 april 2024 verzekerd van het kampioenschap. In een doelpuntrijke wedstrijd werden de vrouwen van Venhorst met 4-2 verslagen, waardoor de Millse vrouwen niet meer te achterhalen zijn.

Dat er iedere wedstrijd in een wisselende samenstelling moest worden gevoetbald maakt de verrichtingen van het team van coach Raymond Ermers en zijn assistente Robin Hendriks tot een knappe prestatie van de gehele vrouwenafdeling.

De omstandigheden waaronder er gevoetbald wordt maakt het laagdrempelig om een (her)start te maken met het voetbal. In twee keer dertig minuten wordt er op een half veld gevoetbald om de overwinning. Geen inworp maar intrap, geen buitenspel, geen hard en gemeen spel en de mogelijkheid bestaat om door te wisselen. Sportiviteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Schraven werd er dan ook met ruim veertig vrouwen en begeleiding feest gevierd op het hoofdveld (met dank aan Jeff Meijs zijn er foto’s geplaatst op voetbal-shoot.nl) en nadien in de kantine.

Een feest was er ook in Grand Café Zalen ’t Lagerhuis, waar Peter Hendriks, de vaste scheidsrechter van Juliana Vrouwen 1, samen met Truus zijn 50-jarig huwelijk vierde. Zij werden daar aangenaam verrast door een grote groep zingende Julianavrouwen die het gouden echtpaar persoonlijk kwam feliciteren.

Het is het café waar begin deze eeuw Juliana’s vrouwenvoetbal nieuw leven werd ingeblazen en de enthousiaste dames werden door Stephan en Hanneke getrakteerd op ‘een rondje van het huis’, waarvoor veel dank.

Voor het zevental resteert nog een wedstrijd in Maurik tegen nummer twee MEC’07 Vrouwen 18+1. Voor Juliana Vrouwen 1, dat op dinsdagavond 23 april 2024 UDI’19 Vrouwen 2 met 2-0 versloeg, is de eerstvolgende wedstrijd op zondag 12 mei 2024 om 12.15 uur de topper tegen nummer drie EGS’20 Vrouwen 1. Juliana Vrouwen 2 trapt om 11.00 uur af in Afferden tegen Maasduinen Vrouwen 1, maar het komt eerst nog op donderdag 2 mei 2024 om 20.30 uur op ons eigen sportpark in actie tegen SV United Vrouwen 1. Kom genieten van onze wedstrijden waarbij we alle steun goed kunnen gebruiken.