Volg ons op social media:
Naar webshop >

Winst voor Juliana Vrouwen 1 in oefenduel tegen Erwins oude club

27 Augustus 2023

De glimlach op het gezicht van Juliana Vrouwen 1-trainer Erwin van Abel op zondagochtend 27 augustus 2023 verraadde veel: na negen trainingen in drie weken tijd had hij ontzettend veel zin in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ondanks dat het ‘maar’ om een oefenduel ging, was het voor hem wel ‘een speciale’. Het betekende voor hem een terugkeer in Bakel, waar hij van 2018 tot en met 2022 trainer was van Bavos Vrouwen 1.

Het liefst had hij zijn oude team dit seizoen als vierdeklasser in competitieverband getroffen, maar dat mocht niet zo zijn. Daar waar Juliana onder Erwins leiding afgelopen seizoen in de vijfde klasse kampioen werd, lukte Bavos dat in een andere vijfde klasse na 18 overwinningen en 2 nederlagen op doelsaldo net niet.

Het was niet verwonderlijk dat Erwin het vier seizoenen naar zijn zin heeft gehad op ‘Sportpark Geneneind’. De voetbalsters waren hem nog niet vergeten en ook het voetbal wat zij op de mat legden was van een behoorlijk niveau.

De beginfase van de wedstrijd was echter voor Juliana. Met name Renske van Tienen zorgde aan de linkerkant met haar snelheid en kracht voor veel dreiging. Dit resulteerde ook in een vroege voorsprong, nadat haar schot onvoldoende gekeerd kon worden door de goed keepende Bakelse doelvrouw. Zij voorkwam namelijk enkele minuten later dat Renske de voorsprong kon verdubbelen. Dat laatste liet ook Iza na, door een kans van dichtbij over te schieten.

Na twee waarschuwingsschoten die het Millse doel mistten, kwam Bavos vlak voor rust langszij door een hoekschop binnen te werken.

Het was Bavos dat ook beter uit de kleedkamer kwam en middels een strafschop Juliana op achterstand zette. Die achterstand duurde niet lang, want bij een rommelige situatie in het Bakelse zestien meter-gebied was Sanne Hendriks als eerste bij de bal om die in het verlaten doel te tikken. Het spel golfde op en neer en Claudia hield Juliana met een knappe redding op de been. Uiteindelijk was het de jongste van in totaal acht ‘tieners’ bij Juliana, de debuterende Jasmijn van de Wiel, die Juliana Vrouwen 1 met twee treffers de 2-4-overwinning bezorgde. Hiermee kon Erwin ook weer met een glimlach op zijn gezicht huiswaarts keren.

Voor zowel Juliana Vrouwen 1 als Juliana Vrouwen 2 staat op zondag 3 september 2023 de eerste van drie bekerwedstrijden op het programma. Juliana Vrouwen 1 zal om 11.00 uur aantreden in Megen tegen Vita Vrouwen 1, de nummer drie van de ‘Osse’ vijfde klasse van afgelopen seizoen. Juliana Vrouwen 2, vorig seizoen zesde in de 6e klasse, speelt om 12.00 uur thuis de derby tegen sv DWSH’18 Vrouwen 1, dat vorig jaar met een punt meer als vijfde in diezelfde klasse eindigde. Bij zijn is meemaken, tot zondag!